Szemészeti gyulladások

Szemészeti gyulladások Gyermekkorban higiéniás hiányosságok miatt (játszótéri homokozó, óvodai közösség, stb.) a fertőző kötőhártya gyulladás gyakrabban fordul elő. A betegség kezelésre többnyire jól reagál. Másik gyakrabban előforduló gyulladás az árpa, mely az esetek egy részében spontán, kezelés nélkül is lezajlik, az esetek másik részében (jégárpa) sajnos a kezdeti gyulladásos tünetek lefolyása után a szemhély vastagságában egy kemény, tapintható csomó marad vissza, melyet csak műtéttel lehet eltávolítani.  Célszerű ezeket a gyulladásokat házilag kezelni meleg borogatással, és csak 2-3 nap után szemorvoshoz fordulni, amennyiben a tünetek nem javulnának.
Természetesen a fentieknél vannak súlyosabb gyulladásos szembetegségek is, mellyel feltétlenül szemorvoshoz kell fordulni. Itt szeretném megjegyezni, hogy a házi gyermekorvos nem rendelkezik a megfelelő vizsgálati eszközökkel, ezérrt mindenképp ajánljuk szakorvos felkeresését.
Bakteriális kötőhártya gyulladás

Bakteriális kötőhártya gyulladás:

Ha a gyermek szeme reggelre bedagad, sárgás-zöld válladkozás jelentkezik a szemhéj szélén, ne ijedjünk meg, a betegség spontán is gyógyul, antibiotikum alkalmazása nélkül is. Természetesen ilyenkor is javasolt a szemész szakorvos felkeresése, amennyiben a panaszok 1-2 napon belül nem javulnának. Ezzel nagy lépést tettünk az irányba is, hogy elkerüljük a fölösleges antibiotikum használatot.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu