Kontaktlencse

Kontaktlencse A kontaktlencse rendelés során a szemész orvos meggyőződik arról, hogy viselése nem okozott/okozhat valamilyen szövődményt a viselője számára. Ellenkező esetben, akár a látásunkat is veszélyeztető betegségek léphetnek fel a használat során. A kontaktlencsék két fő típusa ismert: lágy és az alakstabil (kemény). Félkemény változat nem létezik, ez csak a magyar nyelvterületen, tévesen használatos kifejezés. Lencse típusok:

Lágy:

Tulajdonképpen egy nagyon sűrű műanyag háló, mely réseibe vizet vesz fel a szemrésben levő könnyből, vagy az ápolószer folyadékából. Száraz felületre kitéve elszárad, elporlik. Lágyságuknál fogva rásimulnak a szem elülső felszínére, felvéve annak alakját, emiatt 0,75 dioptriánál nagyobb asztigmiát nem korrigálnak. Széles dioptriatartományban rendelhetők. A magas víztartalmú változat a legegészségesebb, de a sűrű cserét és a korlátozott viselést semmi sem pótolja. Mindenkinek van egy lágy lencse homokórája, ami a lencse viselésével együtt pereg, ha pedig az óra lejár, kezdődnek a problémák (általában 5-10 év után), amikor többet kezdünk költeni drágább lencsékre feleslegesen. Gyulladások, allergiás jelenségek, súlyos szemészeti elváltozások teszik a lágy kontaktlencse viselését lehetetlenné.

Kemény:

Az alakstabil kemény változat egészségesebb és akár egy életen át használható rendszeres cserével. Miután kemény, nem veszik fel a szem alkalmanként hibás alakját, vagyis korlátozottan, de nagyobb asztigmiát is képesek korrigálni. Miután nem fedi le a szaruhártya egészét, hanem úszik rajta, vagyis mozog, viselése erős idegentest érzést adhat, ami megfelelő motivációval megszokható néhány hét alatt. Tisztítása mechanikailag, ujjbegyeink dörzsölésével megoldható, ezért allergiás panaszok nem lépnek fel, idős korban is kiválóan viselhető, mert nem igényel különösebb figyelmet. A félkemény vagy oxigénáteresztő kontaktlencse a legegészségesebb, hiszen anyagánál fogva gázáteresztő képességgel bír, igaz, az ilyen lencse drágább az egyszerűbb, kemény lencséknél.
A lágy kontaktlencse árak nem feltétlenül vannak összefüggésben a minőséggel.
Az általunk forgalmazott valamennyi kontaktlencse megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak is.

Árak:

Lágy
9.500 Ft-tól
Tórikus
8.900 Ft-tól
Multifokális
15.000 Ft-tól
Kemény
15.000 Ft/db-tól
Félkemény
18.500 Ft/db-töl
kontaktlencse folyadék
2.100 Ft-tól
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu