Gyermek szemvizsgálat

gyermek szemvizsgálat
A gyermek szemvizsgálat  nem csak a fénytörési hibák korai felismerésében nélkülözhetetlen. A gyermekek és a felnőttek szemészeti betegségei gyakorlatilag nem térnek el egymástól. A különbség inkább az elvégzett vizsgálat módszereiben és kivitelezésében nyilvánul meg.
Általában egy szemészeti vizsgálat során a látószerv funkcióit, a szem fénytörési hibáit vizsgáljuk, majd objektív módszerekkel magát a szemgolyót és függelékeit vizsgáljuk. A gyermekekkel való kapcsolatfelvétel, kommunikáció érthetően nem tesz lehetővé szubjektív vizsgálati módszereket, ezért a vizsgálat bizonyos részei valóban eltérnek attól, amit felnőttként akár mi magunk is tapasztalhattunk.
A látás funkciókat csak bizonyos kor után lehetséges – ez többnyire az óvodás kor kezdetével megegyező. Addig csak megfigyeléseken alapuló következtetéseket tudunk levonni vizsgált gyermek bizonyos ingerekre adott válaszaiból: mozgó tárgyak, fények követése szem- és fejmozgással, különböző színes apró tárgyak korrigált kézmozgással való megfogása, képek nézése, formák, alakok azonosítása.
A két szem együttes mozgása kb. egy éves korra fejlődik ki. Két éves korra a látásélesség szemészeti eltérés hiányában eléri a normális fejlettségi szintet.
Szerencsére ma már rendelkezésünkre állnak olyan szemészeti berendezések, melyekkel a gyermek csökkent együttműködési készsége nélkül is vizsgálhatóak a szem fénytörési hibái. A baba vizsgálatát lehetővé eszköz neve a Plusoptix nevű berendezés, mellyel a szem fénytörési hibáin kívül a szaruhártya fényreflexei, a kancsalság, illetve a kancsalsági szög is észlelhetőek, mérhetők objektív módon. A szemgolyó vizsgálata kisebb korban csak fokális fényben, kézi nagyítók segítségével tudjuk elvégezni, óvodás kortól már a kellően felkészített gyermek már réslámpával és szemtükörrel is vizsgálható direkt és indirekt módon. Gyermekeink hatékony tanulásának alapvető feltétele a jó látásélesség. Az olvasási problémák, betűk és számok tévesztése, a dyslexia, fejfájás, fáradtság hátterében gyakran szemészeti problémák állnak. A kancsalság, mely nem egyszerű szépséghiba, gyakran tompalátáshoz vezet. Ezek korai felismerésében segítek Önöknek korszerűen felszerelt magánorvosi rendelőmben, ahol a barátságos, nyugalmas légkör is adott.

Ára:

3 éves korig 7.000 Ft,  3 éves kor fölött az első vizsgálat 14.000 Ft, minden további vizsgálat díja már csak 7.000 Ft.
Gyermekkorban szűrhető szembetegségek:

Gyermekkorban szűrhető szembetegségek:

A gyermekkori szemészeti betegségek és jellemző szemészeti elváltozások korai felismerése céljából a gyermekek szűrővizsgálatokon való részvétele a szülők felelőssége. Javasolt időpontok: születést követően, egy, ill. két éves korban, óvodás kor kezdetén, majd beiskolázásuk előtt. Kortól függetlenül szakorvoshoz kell fordulni: ha a gyermek korának nem megfelelő a látásélessége, meglévő szemüvege felett néz, gyakran panaszkodik fejfájásról,  könnyezés, kancsalság, fényérzékenység, visszatérő kötőhártya-gyulladása, bármilyen kórosnak tűnő folyamat esetén.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu