OCT vizsgálat

Lehetővé teszi, hogy láthassuk a retina felületét, a szem ultrahangos letapogatása következtében

Mi a jelentősége?

Az OCT vizsgálat lehetővé teszi az észrevehető tünetek nélkül kialakuló szembetegségek korai felismerését és kezelését.

Mivel végezzük a viszgálatot?

Optikai koherencia tomográfia úgynevezett OCT diagnosztikai készülék segítségével.

Ára:

15.000 Ft, kiértékeléssel együtt 12.000 Ft + az általános vizsgálat díja.

Mi az OCT vizsgálat?

Az optikai koherencia tomográfia egy nem invazív képalkotó teszt. A fényhullámok segítségével keresztmetszeti képeket készít a retinájáról. Ez lehetővé teszi a szemész számára, hogy feltérképezze és megmérje vastagságát. Ezek a mérések segítenek a diagnózis felállításában. Ugyancsak kezelési útmutatást nyújtanak a glaukóma és a retina más betegségei esetén. Ezek magukban foglalják az életkorral összefüggő makula degenerációt (AMD) és a diabéteszes szembetegséget. Képesek vagyunk ezáltal olyan elváltozásokat észlelni, amelyek nem mindig láthatók hagyományos módszerekkel.

Az OCR működési elve, hasonló az ultrahangéhoz, azzal a különbséggel, hogy az alkalmazott fizikai hullám egy speciális fényforrásból származik és nem pedig egy hanghullám. Ezáltal sokkal aprólékosabb képeket tud készíteni a visszaverődésekből, a berenezés felbontása megközelíti a szövettani szintet.
Nem invazív, fájdalommentes, egyszerű és gyors. Sőt, a szoftver minden elvégzett szemteszttel automatikusan felismeri a retina legfinomabb változásait is. Ez felbecsülhetetlen értékű információ, mellyel a szem állapotának változása lépésről-lépésre nyomonkövethető.

OCT vizsgálat szkennelési kép

OCT diagnosztikai készüléke:

Keresztmetszeti képeket adhat a szövetek szerkezetéről valós időben.
Ez a fejlett diagnosztikai eszköz pásztázó lézerrel (szembiztos infravörös fény közelében) elemzi a retina és a látóideg rétegeit. Ezzel a technikával képes nagy felbontású képeket rögzíteni a szem hátsó részének szerkezeti rétegeiről. Ez létfontosságú szerepet játszik a szembetegségek megelőzésében és kezelésében, mivel a szem állapotának idővel történő nyomon követése lehetővé teszi a szakorvosnak, hogy felismerje a szembetegség korai jeleit, amelyek addig nem észrevehetők, amíg a betegség kialakulása jelentősen elő nem halad, amikor a kezelés már nem lehetséges.

OCT szkenner

MIre számíthat a vizsgálat során?

Ön kényelmesen leül a gép elé, és az állát az alátámasztásra helyezi, majd belenéznéz a készülékbe, melynek belsejében színes fényt lát. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a berendezés a vonalkódolvasóhoz hasonló ártalmatlan fényhullámok segítségével biztonságosan feltérképezze a szeme hátsó részét.

Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva