Szemüvegkeret

A legfontosabb szempont kiválasztása során, hogy jól illeszkedjen arcunkhoz.

Kiválasztás:

1. Ideális, ha a keret színe harmonizál a szeme színével.
2. Formája tükrözze vissza az arcformát.
3. Az arc mérete harmonikusan illeszkedjen a keret méretéhez.

Keret fémből:

A fémkeretek rugalmasabbak és könnyebben beállíthatóak, karcsúbbak illetve a súlyuk is kisebb, mint a műanyagoké. Csak a fémallergiában szenvedőknek nem ajánljuk!

Műanyag keretek:

Kissé vastagabbak, mint a fémből készültek, ezért jól elrejthetik a lencsék szélét, különösen, ha nagyon rövidlátó. Széles színválasztékban állnak rendelkezésre.

Hogyan válasszak?

szemüvegkeret

Zavarba ejtő lehet az összes szemüvegkeret átnézése egy boltban vagy optikai üzletben, ha még soha nem viselt szemüveget. A gyakorlott optikus és a gyakorlatban képzett optikai asszisztensek segíthetnek a választás szűkítésében és a tökéletes keret megtalálásában.

Beszéljen az optikussal életmódjáról, mivel ez befolyásolhatja választását. Választhat fém vagy műanyag keret között, és a lencsék széles választéka is rendelkezésre áll. Ha tudatja velük a költségkeretet, segíthetnek megtalálni a megfelelő kereteket és lencséket.

Keret nélküli megoldás:

A keret nélküli szemüvegek sokak számára vonzóak, mert világosnak tűnnek, és nem rejtik el az arcot. Ezek a szemüvegek nem olyan robusztusak, mint a műanyag vagy fém kerettel rendelkezők, ezért nem felelnek meg az aktív életmódot folytatóknak vagy a kisgyermekeknek, akik megragadják és megcsavarják a kereteket.
Ennek ellenére sokan szeretik ezt az opciót, mivel ez a megoldás biztosítja a legnagyobb látóteret, és a legkönnyebb is.

Milyen életmódot folytat?

Ha aktív életmódot folytat, a megfelelő szemüveg kiválasztása különösen fontos. Attól függően, hogy mennyi időt tölt sportolással és szabadtéri tevékenységekkel, érdemes két napszemüveget vásárolnia - egy polarizáltat, mindennapi használatra és egyet a sporhoz.

A sportszemüveg optimális illeszkedéssel és kényelemmel rendelkezik, továbbá ütésálló is. Néhány sportspecifikus lencse különféle tevékenységekhez is rendelkezésre áll, ideértve a golfot, a futást, a kerékpározást és a vízi sportokat.

Mitől jó egy keret?

A pupillának mindig a lencse vízszintes középpontjában kell lennie. A keretnek egy szintben kell lennie a szemével és a szemöldökével. Szélességének meg kell egyeznie az arc szélességével. Műanyag keret esetén nem lehet rés a keret hídja és az orrnyereg között. A fémkeretek általában orrpárnákkal rendelkeznek, amelyeket úgy állítanak be, hogy párhuzamosak legyenek az orrával. A keretek alsó széle ne érintse meg az arcát, nehogy dörzsölje vagy irritálja.

Nem mindenki arca tökéletesen szimmetrikus, ezért ne aggódjon, ha a szemüvege nem tűnik szimmetrikusnak, amikor az asztalra fekteti: az a fontos, hogy vízszintes legyen az arcán.

Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva