Lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét Magánrendelésem keretében lehetőség van a legkorszerűbb technikával (Allegretto Wavelight) kivitelezett lézeres szemműtét (látásjavító lézerkezelések) végzésére. A szemüvegét vagy kontaktlencséjét nem kedvelő pácienseim megszabadulhatnak az életüket megnehezítő dioptriájuktól, fénytörési hibájuktól. Mostantól akár 12 havi részletre is! A szem fénytörési hibáinak kijavítását oktató szemészeti tankönyvek két évtizeddel ezelőtt még azt tanították, hogy azok korrigálása szemüveggel vagy kontaktlencsével lehetséges. Az újabban megjelenő szakirodalom már egy harmadik korrekciós lehetőséget is megemlít: a lézeres szemműtéteket. A lézeres szemműtétek egy nagyon egyszerű elven alapulnak. A szem elülső felszínének, a szaruhártya domborúságának csökkentésével vagy növelésével megváltoztatható a szem fénytörése. A változtatás mértékével elméletileg elérhető a szem fénytörési hibájának teljes mértékű megszűntetése is. A gyakorlatban természetesen vannak kezelési határok. Biztonságosan és a várható eredmények tekintetében sikeresen -12,00 dioptriától +5,00 dioptriáig lehet ma már ilyen irányú lézerkezeléseket végezni. A lézerkezeléseket mind a szaruhártya felszíni, mind annak mélyebb rétegeiben el lehet végezni. Az elv, hogy a lézer egy kontaktlencséhez hasonló lencse alakú hiányt hozzon létre a szaruhártya állományában, amitől maga a szemfelszín formája, pontosabban a görbülete változik meg. Ebből a szempontból megkülönböztetjük a felszíni illetve a lebenyes típusú beavatkozásokat.
A két eljárás között az alkalmazott technikának köszönhetően természetesen egy másik különbség is adódik, ami a kezelések árában mutatkozik. Természetesen a kétlézeres kezelések kétszer annyiba kerülnek, mint az egylézeres kezelések.

Árak:

PRK kezelés ára: 125 ezer Forint/szem. FEMTOLASIK kezelés ára: 225 ezer Forint/szem. Alkalmassági vizsgálat: 16.000 Ft. Lézerkezelést követő egy évben a kontrollok díja: 4.000 Ft / alkalom

Műtét előtt:

A látásjavító beavatkozás előtt mindig el kell végezni egy szemészeti vizsgálatot. A vizsgálat célja tulajdonképpen az, hogy felderítsük, van-e olyan szembetegség, elváltozás, ami a lézeres szemműtét elvégzését ellenjavallja. A vizsgálat előtt célszerű a kontaktlencse viselésének mellőzése legalább 3-4 napig. A vizsgálat során pupillatágító szer használatára is sor kerül, mely után a látás átmenetileg megváltozik, de a meglévő szemüveggel ez az átmeneti időszak áthidalható, de azért a gépkocsivezetést nem javasoljuk. Hölgyektől kérjük a smink használatának mellőzését. Ha nem találunk ellenjavallatot képező elváltozást, a kezelés elvégzésének további akadálya nincs, nem marad más csak a műtét időpontjának megbeszélése.

Hogyan készüljünk a műtétre:

A műtét előtti napokban ne viseljen egyáltalán kontaktlencsét, hölgyek smink nélkül érkezzenek a kezelés napján. Gyógyszer szedési szokásain ne változtasson, de nyugtatót ne használjon. Szokásos módon étkezzen, de a nehezebb ételek, valamint alkohol fogyasztása nem javasolt. Gondoskodjon kísérő személyéről is, mert kezelést követően nem tud gépjárművet vezetni.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu