Csecsemő szemvizsgálat

...nem csak speciális tudást, hanem speciális felszereltséget is igényel.

Fontossága:

Az időben végzett vizsgálat a babáknál döntő fontosságú, de annál nehezebb, mivel a figyelmüket csak igen rövid ideig lehet lekötni.

Eszköze:

A Plusoptix készülék óriási előnye, hogy már fél éves kor fölött, szülő ölében ülő baba szeméről is pontos adatokat mérhetünk, fájdalom nélkül.

Ára:

A csecsemők, kisgyermekek látásvizsgálata 3 éves életkorig 9.000 Ft.

Tudnivalók:

A két szem együttes mozgása kb. egy éves korra fejlődik ki. Két éves korra a látásélesség szemészeti eltérés hiányában eléri a normális fejlettségi szintet.

Szerencsére ma már rendelkezésünkre állnak olyan szemészeti berendezések, melyekkel a gyermek csökkent együttműködési készsége nélkül is vizsgálhatóak a szem fénytörési hibái. A kisbaba vizsgálatát lehetővé eszköz a Plusoptix berendezés.
A szemgolyó vizsgálata kisebb korban csak fokális fényben, kézi nagyítók segítségével tudjuk elvégezni, óvodás kortól már a kellően felkészített gyermek már réslámpával és szemtükörrel is vizsgálható direkt és indirekt módon.

Különös probléma a kancsalság kialakulása, mely a legtöbbször tompalátással párosul. Ez utóbbi nagyon súlyos népegészségügyi probléma, mert elszenvedője látszólag minden külsérelmi nyom és betegség nélkül veszíti el egyik szemének a látását, mely a későbbiek folyamán pályaválasztásában és munkavégzésében is hátrányosan befolyásolja.

A betegség korai felismerése nélkül a kezelés megoldhatatlan, mert a tompalátás sikeresen csak 6-7 éves korig kezelhető, a már kialakult tompalátás nem gyógyítható.

Plusoptix készülék:

Most már rendelőnkben is lehetőség van arra, hogy pár másodperces vizsgálat alapján megállapíthassuk, fennáll-e a kancsalság és a tompalátás veszélye Fájdalommentesen és eredményesen azonosítható vele:

  • a fénytörési hiba (rövidlátó, távollátó asztigmia)
  • binokuláris látás (kancsalság, szemtengelyferdülés)
  • egyenlőtlen fénytörési hiba (anisometropia)
  • egyenlőtlen szemméret (anisorcoria)
Pulsoptix készülék
Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva