Olvasószemüveg kezelés

Olvasószemüveg kezelés Olvasószemüveg kezelés-nemöregszem eljárás a 21. század lézeres technológiájával, fájdalommentesen, elérhető áron, biztonságosan! A lézerkezelések egyre biztonságosabbá válásával lehetőség nyílt olyan eljárások alkalmazására is, melyeknek célja, hogy a páciensek se távolra, se közelre ne igényeljenek szemüveget. Több eljárási típus létezik. Az egyik ilyen eljárás során egy zseb alakú szaruhártyalebenyt készítenek, melybe egy lukas korong formájú lemezkét ültetnek. A működési elv a camera obscura fizikai jelenségén alapul. Normális fényviszonyok mellett viszonylag jó látásélességet biztosít közelre a műtött szemen, de hátránya, hogy rosszabb fényviszonyok között és hosszabb idejű olvasás közben nem nyújt kielégítő közeli látásélményt.
Másik csoportjuk a szaruhártya felszínét a multifokális lencsékhez hasonlóan alakítja át végérvényesen. A kezelés hátránya, hogy éppen az idősebb korban, amikor az olvasó szemüvegre szükségünk lenne, a fellépő lencsehomályok torzíthatják a látást, mind közelre, mind távolra. A leggyakrabban alkalmazott eljárások a nem domináns szemen oly mértékben rontják távolra a szemet, mely mérték ugyanakkor javítja a közeli látást. Vagyis ilyenkor a domináns szemünkkel látunk jól távolra, a nem domináns szemünkkel pedig közelre. Mindkét szemünkkel egyszerre nézve viszonylag jól látunk távolra és közelre is. Hátránya, hogy nem minden páciens tudja azt a kompromisszumot elfogadni, hogy egyik szemének látását tulajdonképpen „elrontják”. Egy másik hátránya pedig, hogy nem minden páciens tudja ezt a helyzetet megszokni.
Ez utóbbi kezelési elv alapján bevezetésre került az úgy nevezett NEMÖREGSZEM-eljárás. A lényeg itt is ugyanaz: a nem domináns szemet közelre korrigáljuk ki. Ezen módszernek alkalmazása során a páciensnek lehetősége nyílik arra, hogy mindezt életvitelszerűen kipróbálhassa, mielőtt még magára a lézerkezelésre sor kerülne.
Mire lehet számítani a műtétet követően?

Mire lehet számítani a műtétet követően?:

A műtét után közvetlenül már sokkal jobban látunk, mint korábban szemüveg nélkül. Természetesen a gyógyulás néhány napot igénybe vehet, amíg nem látunk tökéletesen, de a látás napról-napra javulni fog, és vissza tudunk térni a mindennapok rutinjához. Eleinte érzékenyebb a szemünk a külső környezeti behatásokra, de ez is csökkeni fog, ahogy a gyógyulási folyamatok előrehaladnak. Általános elvként elmondható, hogy a kezdeti időszakban az óvatosság nem árt.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu