Lézeres olvasószemüveg kezelés

A 21. század technológiájával, fájdalommentesen, elérhető áron, biztonságosan!

Célja:

A páciensek se távolra, se közelre látáshoz ne igényeljenek szemüveget.

Eszköze:

Kontaktlencse vagy úgynevezett excimer lézerkészülék.

Ára:

Egyedileg kerül meghatározásra, de nem haladja meg, a 150.000 Ft/szem költséget.

Ki a lézeres olvasószemüveg kezelés lényege?

A lézeres olvasószemüveg kezelés - Presbyopia lényege: különböző módszerekkel elérhető, hogy se távolra, se  közelre sincs szükség szemüvegre. A lézerkezelések egyre biztonságosabbá válásával lehetőség nyílt olyan eljárások alkalmazására is, melyek kielégítő eredményt nyújtanak az öregszeműség (Presbyopia) kezelése során.

Olvasószemüveg kezelés típusai:

Több eljárási típus létezik.

  • Az egyik ilyen eljárás során egy zseb alakú szaruhártyalebenyt készítenek, melybe egy lukas korong formájú lemezkét ültetnek. A működési elv a camera obscura fizikai jelenségén alapul. Normális fényviszonyok mellett viszonylag jó látásélességet biztosít közelre a műtött szemen, de hátránya, hogy rosszabb fényviszonyok között és hosszabb idejű olvasás közben nem nyújt kielégítő közeli látásélményt.
  • Másik csoportjuk a szaruhártya felszínét a multifokális lencsékhez hasonlóan alakítja át végérvényesen. A gyógykezelés hátránya, hogy éppen az idősebb korban, amikor az olvasó szemüvegre szükségünk lenne, a fellépő lencsehomályok torzíthatják a látást, mind közelre, mind távolra. A leggyakrabban alkalmazott eljárások a nem domináns szemen oly mértékben rontják távolra a szemet, mely mérték ugyanakkor javítja a közeli látást. Vagyis ilyenkor a domináns szemünkkel látunk jól távolra, a nem domináns szemünkkel pedig közelre. Mindkét szemünkkel egyszerre nézve viszonylag jól látunk távolra és közelre is. Hátránya, hogy nem minden páciens tudja azt a kompromisszumot elfogadni, hogy egyik szemének látását tulajdonképpen „elrontják”. Egy másik hátránya pedig, hogy nem minden páciens tudja ezt a helyzetet megszokni.

Ez utóbbi kezelési elv alapján bevezetésre került az úgy nevezett NEMÖREGSZEM-eljárás. A lényeg itt is ugyanaz: a nem domináns szemet közelre korrigáljuk ki. Ezen módszernek alkalmazása során a páciensnek lehetősége nyílik arra, hogy mindezt életvitelszerűen kipróbálhassa, mielőtt még magára a lézerkezelésre sor kerülne.

Lézeres olvasószemüveg kezelés eredménye:

A műtét után közvetlenül már sokkal jobban látunk, mint korábban szemüveg nélkül. Természetesen a gyógyulás néhány napot igénybe vehet, amíg nem látunk tökéletesen, de a látás napról-napra javulni fog, és vissza tudunk térni a mindennapok rutinjához. Eleinte érzékenyebb a szemünk a külső környezeti behatásokra, de ez is csökkeni fog, ahogy a gyógyulási folyamatok előrehaladnak. Általános elvként elmondható, hogy a kezdeti időszakban az óvatosság nem árt.

Saját tapasztalatom:

Jómagam is abba az életkorba léptem, amikor olvasó szemüvegre van szükségem. Miután mindkét szememmel jól látok távolra, ezért csak a nem domináns bal szem közelre korrigálásával a szemüveg elhagyható. Ezt a legegyszerűbben a bal szememen kontaktlencse használatával oldom meg jelenleg is. Véglegesíteni ezt a helyzetet ezzel az eljárással is lehetséges lenne, de miután nap mint nap megélem ennek az optikai helyzetnek a negatív hatásait is, ezért mint magamat, mind az érdeklődő pácienseket "óvatosságra" intek.

Lézeres olvasószemüveg kezelés
Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva