Szemvizsgálat

szemvizsgálat A szemvizsgálat nemcsak speciális tudást, hanem speciális műszereket is igényel, melyek az általános orvosi rendelőkben nem találhatók meg. Ezért nagyon fontos, hogy szemészeti problémáinkkal mindig szemorvoshoz forduljunk, mert csak itt állnak rendelkezésre ezek az eszközök. A félrediagnosztizált kötőhártya-gyulladás, a recept nélkül kapható szemcseppek hatástalansága miatt a késedelemmel megkezdett gyógyító folyamat egészségügyi, anyagi és társadalmi hátrányokat egyaránt okozhat a beteg számára. A Diagnoptika magánrendelőjében rendelkezésre állnak mindazok a szemészeti berendezések, amelyekkel a legkülönfélébb szemészeti betegségek időben felismerhetők, kezelésük elkezdődhet. Lehetőség szerint minden hozzám forduló beteget helyben látok el, és csak a legritkább esetben irányítom tovább, amennyiben további kiegészítő vizsgálatokra van szükség. Természetesen a betegút optimális lerövidítésében is segítséget nyújtok. A rendelkezésre álló felszerelés, mint a computeres látásvizsgálat, speciális szaruhártya-feltérképezés, szaruhártya-vastagság mérés, réslámpás vizsgálat, szemfenék vizsgálat, 3D-s látásvizsgálat, szemnyomásmérés, gyermekszemészeti szűrőberendezés már csecsemőkortól, lehetővé teszik a legpontosabb diagnózis felállítását és ennek megfelelően a hatékony kezelést. Magánrendelőmben szemben a futószalagszerű „sztk-s” rendelésekkel, kellő időt és szakmai figyelmet tudok fordítani pácienseim ellátására. A szemvizsgálat során a páciens panaszait helyezem a középpontba és ennek megfelelően egyénre szabottan állítom fel a vizsgálatok sorát.

Menete:

A személyes adatok rögzítése után sor kerül a kórtörténet feltárására. Erre azért van szükség, mert a szemünk nem csak a lélek tükre, hanem egész szervezetünknek is. Ezt követően kerül sor a panasz(ok) által vezetett szemvizsgálatra, mely mindig a szemek, szemhéjak, védőszervek megtekintésével kezdődik. Ez után kerül sor a látásélesség vizsgálatára, illetve szükség esetén megfelelő szemüveg felírására is. A szem vizsgálatára különböző vizsgáló eszközöket használunk. Ezek segítségévek kerül sor a szem elülső - felszínesen, majd hátsó - mélyebben fekvő részeinek megtekintésére. A szemfenék vizsgálatára gyakran pupillatágításban történik. Szükség szerint a szem belső nyomásának műszeres felmérésére, vagy egyéb kiegészítő vizsgálatok végzésére is sor kerül. Minden szemészeti vizsgálat fájdalommentes, miután a szemészeti műszerek nem érintkeznek a páciens szemével.

Tartalma:

A látásvizsgálat kiterjed a zöldhályog és szürkehályog szűrésre, a szemfenék és látásélesség vizsgálatra, valamint a kocmputeres szemvizsgálatra. Hozzá tartozik továbbá a diagnózis felállítása, a kezelés rendelés, a továbboteendők megbeszélése és az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolása. Helyszíne: 1089 Budapest, Vajda Péter u. 43.

Ára:

A szemészeti vizsgálat ára első alkalommal 16.000 Ft. Minden további vizsgálat ára 50%-os kedvezménnyel, 8.000 Ft, hogy a szükséges kontroll vizsgálatok, vagy akár egy hónapok-évek múlva sorra kerülő vizsgálat ne terhelje meg az Önök pénztárcáját. Ezzel a kedvezménnyel szeretném Önöket arra bíztatni, hogy bármilyen banálisnak tűnő panasszal bátran keressenek meg, hiszen a látásunkról van szó. (Kérjük, a vizsgálati díjat készpénzzel szíveskedjen rendezni.)
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu