Szürkehályog műtét

Szürkehályog műtét A szürkehályog műtét szerencsére napjainkban már Magyarországon is a legkorszerűbb technikával történik. A sokak által rosszul értelmezett lézeres technika a valóságban ultrahangos eljárást takar. Az ultrahang segítségével ugyanis a szemlencse belső megkeményedett részeit elfolyósítják, azt egy kis 1,5-2 mm-es nyíláson át leszívják, és az így keletkezett térbe ugyanazon a kis nyíláson keresztül egy összehajtott műlencsét ültetnek be. Így helyreáll a szem normális törőereje és az is elérhető, hogy a páciens a műtött szemével távolra szemüveg nélkül is jól lásson. Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy olyan műlencsét ültessünk a szembe, mellyel a páciens közelre is jól lát, vagyis leteheti az olvasószemüvegét is.

Mennyibe kerül?

Rendelőnkben a műtétet térítésmentesen (OEP-finanszírozással) végezzük. Amennyiben olyan műlencsét szeretne, amely lehetővé teszi mind a távoli, mind a közeli szemüveg elhagyását, annak többletköltsége a páciensre hárul. A beavatkozás után alkalmazott szemcseppek ára nem haladja meg egy utazási bérlet havi díját.

Mik a műtéti kockázatok?

Természetesen ennek a beavatkozásnak is vannak kockázatai, mint fertőzések, gyulladások fellépése, melyek a higiénia szabályainak betartásával egyszerűen kivédhetők.. Nagyon ritkán felléphet átmeneti szaruhártya homály, szemnyomás emelkedés. Ezek a jelenségek a kontroll vizsgálatok során kezelhetők.

Mit szabad és mit nem szabad tenni műtét előtt?

A műtét előtti napokban semmilyen életmód változtatásra nincs szükség, a beteg mindennapos szokásai szerint járjon el. Fontos, hogy gyógyszer szedési szokásain se változtasson csak akkor, ha erre háziorvosa tesz javaslatot.
szürkehályog műtét előkészületek

Milyen előkészületek, vizsgálatok szükségesek műtét előtt?

A műtét helyi érzéstelenítésben történik, mely a szervezetet nem terheli meg fizikálisan. A családorvos ún. beleegyező nyilatkozata szükséges hozzá, mivel ő ismeri betege általános állapotát. Javasolt éppen ezért néhány laborvizsgálat, EKG, valamint szükség szerint a vércukor szint tartós rendezése.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu