Zöldhályog műtét

Zöldhályog műtét Laikus szóhasználatban a zöldhályog abban különbözik a szürkehályogtól, hogy ez az a hályog, amelyik nem műthető. Ez a meghatározás nagyrészt fedi a valóságot. Ideális esetben a glaukómás betegség lefolyása szemcseppekkel befolyásolható. Vannak azonban esetek, amikor szükség van egyéb orvosi beavatkozásra is. Ezek közül elsőként választandó megoldás a lézer. Ez a fájdalommentes eljárás járóbeteg-ellátásban is elvégezhető és nem jár semmilyen kockázattal a látást illetően. Súlyosabb esetben műtétekre is szükség lehet. Ezek természetesen szövődményekkel is járhatnak. A zöldhályog műtéti eljárásai soha nem a látás javítását, hanem a szem belnyomásának csökkentését célozzák meg, hogy a látás ilyen módon megmenthető legyen. Vannak lézeres beavatkozások, amelyek után a szemcsepp(ek) használata elhagyható, de a legtöbbször ezekre a továbbiakban is szükség van csakúgy, mint a rendszeres szemorvosi ellenőrzésre."

Mik a műtéti kockázatok?

A zöldhályog lézeres kezelése semmilyen szövődménnyel nem jar. A stimuláló lézer nem okoz semmilyen károsodást a szem szöveteiben. A páciens részérő semmilyen előkészületet nem igényel, de egy kezelést megelőző vizsgálat végzése mindenképp ajánlott annak érdekében, hogy adott páciens esetébe lehetséges a kezelés kivitelezése. A kezelést követőn semmilyen különösebb életviteli korlátozásra nincs szükség.
A glaukóma típusai

A glaucoma típusai:

A zöldhályog típusait a csarnokzug állapota szerint osztályozzuk. A csarnokzug a szem azon része, mely a szemben termelődő csarnokvíz elvezetésében szerepet játszik. Mélysége segíti, szűkülete akadályozza a folyamatosan termelődő csarnokvíz elvezetését a szemből. E szerint tehát megkülönböztetünk nyitott, illetve zárt vagy szűk (csarnok)zugú glaukómát. Természetesen ez így túlságosan leegyszerűsített, mert a betegség megjelenése keveredhet más betegségekkel, és ilyenkor ún. kevert formában is megnyilvánulhatnak a kóros folyamatok.
Cím:
1089 Budapest
Vajda Péter u. 43.
diagnOPTIKA
Elérhetőség:
06-1/ 785-7521, 06-20/248-3498
info@diagnoptika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök 10-18 óráig
Péntek 10-16 óráig
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu