Gyermekszemészeti magánrendelés az egészséges látásért.

A korán felfedezett látásprobléma csak az iskoláskor elérése előtt kezelhető az esetek többségében.

 Magánrendelés keretében kiemelten foglalkozunk:

Mit jelent a gyermekek szemészeti szakellátása:

gyermekszemészet meghatározása

A gyermekszemészet a szemészet egyik ága, amely a szembetegségekkel, a látásfejlődéssel és a gyermekek látásgondozásával foglalkozik. Átfogó értékelést és kezelést nyújt a szem- és látászavarokkal küzdő kis páciensek számára.
A gyermekszemész szakellátási feladatai között diagnosztizálja, megelőzi és kezeli a gyermekek szemét és látását érintő betegségeket. Gyermekkorban sok olyan szemprobléma alakulhat ki, ami gyakran speciális ellátást igényel. A gyermekkori szemészeti ellátás a rutin szűrésektől a súlyosabb állapotok, például a koraszülöttkori retinopátia vagy a gyermekkori szürkehályog vagy zöldhályog gondozásáig mindenre kiterjed.

A szembántalmak gyermekkorban bármikor előfordulhatnak, ezért mielőbbi kezelésük elengedhetetlen az optimális látás elérése (visszaállítása) és a szövődmények megelőzése érdekében.

A korai diagnózis döntő fontosságú gyermekeknél, mivel látórendszerük születéskor még nem fejlődött ki teljesen; 7 éves kora körül éri el. Ha egy szemproblémát nem kezelnek vagy korrigálnak e kor előtt, fennáll a tartós vagy akár tartós utóhatások veszélye.

 

A szemhibákat nem lehet kinőni!

A szemproblémák korai felismerése elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez. Ezért nemcsak speciális vizsgálatokat kínálunk az ifjoncok számára, hanem gyakorlatunkban különös figyelmet fordítunk a gyermekbarát kezelésre is.

Gyakori szembetegségek gyermekkorban:

A gyerkőcök nagyon közeli kontaktusba kerülnek mind szüleikkel, mind közösségi társaikkal is. Természetes, hogy ilyenkor a fertőző betegségek átvitelének a valószínűsége is nagyobb.

1. Nagyon gyakran lépnek fel a kötőhártya gyulladások különböző formái. A legtöbb esetben banális folyamatról van szó, mely gyakran spontán is gyógyul fölöslegesen alkalmazott antibiotikumos szemcsepp alkalmazása nélkül.

2. Ugyancsak higiénés okokra vezethető vissza a szemhéjszéli árpa megjelenése is. Szintén gyakran spontán gyógyuló folyamatról van szó. A szemhéjszél mirigyeinek a gyulladása nem súlyos betegség, de nebulóknál a kezelés kivitelezése körülményesebb, ezért néha az árpa műtéti megoldására is szükség van.

3.  Nem ritka a esetükben a játéka közben bekövetkező tompa sérülés sem. A sérült gyerkőc vizsgálata nem könnyű, sok türelmet kíván mind a szülő, mind az egészségügyi dolgozó részéről. Az ifjoncok félelmét legyőzve a vizsgálat során fel kell tárnia sérülés jellegét, és ennek megfelelően megválasztani a helyes gyógymódot.

Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva