Gyermekszemészet

A korán felfedezett látásprobléma csak az iskoláskor elérése előtt kezelhető az esetek többségében.

 Magánrendelés: 1089 Budapest Vajda Péter u. 43.

Meghatározás:

gyermekszemészet meghatározása

A gyermekszemészet önmagában nem csak az apróságok szemészeti vizsgálatát jelenti.
Gyermekeink zavartalan tanulmányi előmenetele és egészséges szellemi fejlődésének feltétele a jó látásélesség. A korán felfedezett látásprobléma csak az iskoláskor elérése előtt kezelhető az esetek többségében.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a kicsik korai szemvizsgálata. A Diagnoptika rendelőjében már csecsemőkortól lehetséges a szemészeti problémák korai felismerése speciális műszerek segítségével. A csecsemő szemvizsgálat eszközei sajnos hazánkban csak nagyon kevés helyen állnak rendelkezésre Gyakran a fejfájás, olvasási és tanulási nehézségek, koncentrálóképesség hiányának hátterében különböző fokú fénytörési hibák állnak, melyek időben történő felismerése segíthet kis pácienseim boldogulásában.

Célszerű az iskolás csemetét még a nyári szünetben megvizsgálni, még a szeptemberi iskola kezdés előtt, hogy idejében felismerjük a fénytörési hibákat, mely miatt nem látják jól a táblát, könyvet, füzetet. A megfelelő szemüveg hiánya még tanulmányi előmenetelüket is akadályozhatja. Ne feledjük: utódaink nem tudják pontosan megfogalmazni panaszaikat, ezért különösen fontosak a megelőző szűrővizsgálatok rendszeres végzése!

A szemhibákat nem lehet kinőni!

A szemproblémák korai felismerése elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez. Ezért nemcsak speciális vizsgálatokat kínálunk az ifjoncok számára, hanem gyakorlatunkban különös figyelmet fordítunk a gyermekbarát kezelésre is.

Gyakori szembetegségek gyermekkorban:

A gyerkőcök nagyon közeli kontaktusba kerülnek mind szüleikkel, mind közösségi társaikkal is. Természetes, hogy ilyenkor a fertőző betegségek átvitelének a valószínűsége is nagyobb.

1. Nagyon gyakran lépnek fel a kötőhártya gyulladások különböző formái. A legtöbb esetben banális folyamatról van szó, mely gyakran spontán is gyógyul fölöslegesen alkalmazott antibiotikumos szemcsepp alkalmazása nélkül.

2. Ugyancsak higiénés okokra vezethető vissza a szemhéjszéli árpa megjelenése is. Szintén gyakran spontán gyógyuló folyamatról van szó. A szemhéjszél mirigyeinek a gyulladása nem súlyos betegség, de nebulóknál a kezelés kivitelezése körülményesebb, ezért néha az árpa műtéti megoldására is szükség van.

3.  Nem ritka a esetükben a játéka közben bekövetkező tompa sérülés sem. A sérült gyerkőc vizsgálata nem könnyű, sok türelmet kíván mind a szülő, mind az egészségügyi dolgozó részéről. Az ifjoncok félelmét legyőzve a vizsgálat során fel kell tárnia sérülés jellegét, és ennek megfelelően megválasztani a helyes gyógymódot.

Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva