Monitor szemüveg

Akár dioptria nélkül is érdemes kék szűrővel ellátott lencséket használni.

Fontos:

Ma már ismert, hogy a kék fény ártalmas a szem fényérzékeny törőközegeire és a látóideg-hártyára. A leginkább azoknak kell erre figyelni, akik már átestek valamilyen szemészeti műtéten, lézeres kezelésen.

Tudta?

A mobiltelefonok, a számítógépek és a televíziók kék fényt bocsátanak ki, a fény olyan spektrumát, amely vélhetően megszakítja az alvás-ébrenlét ciklusait és fejfájást okoz.

Mit tehet?

Csökkentse a digitális szemfeszültséget.
Gátolja a kék fény szembejutását! Viselje a kék fényt blokkoló lencséket a makula egészségi állapotának megőrzése érdekében.

Áttekintés:

monitor szemüveg

Hallott már monitor szemüveg alkalmazásának előnyeiről? Segítenek abban, hogy tisztán lássa a képernyőt, enyhítse a szem digitális megerőltetését és kiszűrje a káros kék fényt?

Igen, ezek az eszközök segíthetnek a szem digitális megterhelésének enyhítésében, és blokkolhatják vagy kiszűrhetik a képernyőről származó kék fényt is.

Amit talán nem vesz észre, hogy a kék fény tükröződése hogyan befolyásolja a látását. A digitális képernyőknek való kitettség olyan tüneteket okozhat, mint fejfájás, szemszárazság vagy homályos látás, ha a mértékletességet nem gyakorolják.

Számítógépes látszerészeti eszköz viselésével és a képerny előtt töltött idő figyelembevétele csökkentheti a digitális szemfeszültséggel járó tüneteket.

Mi a digitális szemfeszültség:

Tünetei:

 • homályos látás
 • kettős látás
 • szemfáradtság
 • száraz szem
 • irritált szem
 • vörös szem
 • szemrángás
 • fejfájás

Ez a probléma akár nyaki és vállfájdalmat is okozhat.

Mekkora a probléma?

A The Vision Council szerint az amerikai felnőttek körülbelül 80% -a számol be arról, hogy digitális eszközöket napi két óránál hosszabb ideig használ, 59% -uk pedig a digitális szemfeszültség tüneteit tapasztalja.

Mi a kék fény?

Életünk a digitalizáció irányába halad - hogyan boldogultunk okostelefonunk nélkül? - de a digitális eszközök hosszan tartó használata megnöveli a káros kék fény hatását, ami digitális szemfeszültséghez és akár alvási nehézségekhez vezethet.

Hogyan védheti meg szemét a kék fény káros hatásaitól?

 • Ne használja készülékeit lefekvés előtt. A kutatások azt mutatják, hogy a kék fénynek való kitettség megakadályozhatja, hogy jól aludjon.
 • Tartson szüneteket az eszközhasználat során. Kövesse a 20-20-20 szabályt a digitális szemfeszültségi tünetek kockázatának csökkentése érdekében. Mi a szabály? 20 percenként 20 másodpercet nézzen legalább 20 méteres távolságba.
 • Szerezzen be kék fényt szűrő lencséket, amikett kifejezetten a szem digitális megterhelésének megkönnyítésére és a káros kék fény blokkolására fejleszettek ki.

Hogyan működnek ezek a látásjavító eszközök?

Olyan lencsekezeléssel rendelkeznek, amelyek elzárják vagy kiszűrik a kék fényt. A lencsék csökkentik a kék fény mennyiségének a szembejutását, így a digitális képernyőkön végzett munka biztonságosabb és kényelmesebb a szem számára.

számítógép szemüveg

Hogy érik el a kívánt célt?

A maximális kényelem érdekében ezeknek a szemüveglencséknek tükröződésgátló (AR) bevonattal kell trendelkezniük. Néha tükröződésgátló rétegnek nevezik az AR bevonatot, amely kiküszöböli a lencsék elülső és hátsó felületeinek fényvisszaverődését, amely szemfáradást okozhat. Továbbá természetesen a kék fény szűrése további előny.

Kapcsolat:

1089. Budapest Vajda Péter u. 43.
info@diagnoptika.hu
+36/20/248-3498

Időpont foglalás:
06-1/785-75-21-es telefonon vagy a
+36-20/248-3498-as mobilszámon.
Rendelési idő:

Hétfőn: 14.00-18.00
Kedden: 10.00-13.00
Szerdán: 14.00-18.00
Csütörtökön: 10.00-13.00
Pénteken: csak kisműtétek

Üzlet nyitva tartása:

Hétfő - Péntek: 10.00 - 18.00 óráig
Szombat - Vasárnap: zárva